28. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töötukassa kuulutas välja töövõime hindajate leidmise lisahanke

Alates 1. juulist 2016 hakkab Töötukassa korraldama tervisekahjustusega inimeste töövõime hindamist.
Foto: pixabay
Eesti Töötukassa hakkab alates 1. juulist 2016 korraldama tervisekahjustusega inimeste töövõime hindamist. Seetõttu kuulutati välja täiendav hange töövõime hindamise läbiviijate leidmiseks.

Alates 1. juulist 2016 hakatakse hindama nende inimeste töövõimet, kellele ei ole varem (pärast 1. juulit 2010) püsivat töövõimetust määratud. 

Alates 1. jaanuarist 2017 hakatakse hindama töövõimet ka nendel inimestel, kelle püsiva töövõimetuse tähtajad Sotsiaalkindlustusametis lõppevad.

Hankel võivad osaleda tervishoiuteenuse osutajad, kellel on üld- või eriarstiabi osutamise tegevusluba. Töövõimet hindavad ekspertarstid peavad olema tervishoiutöötajate registrisse kantud tegevarstid, kes on viimase viie aasta jooksul töötanud arstina vähemalt kaks  aastat või  läbinud sama aja residentuuris. Arstina töötamise kogemusena arvestatakse ka töötamist Sotsiaalkindlustusameti ekspertarsti või Haigekassa usaldusarstina. Ühe tervishoiuteenuse osutaja ekspertarstidest vähemalt üks peab olema taastusravi, füsiaatria või töötervishoiu erialalt ning vähemalt üks psühhiaatria erialalt, samuti peab tervishoiuteenuse osutajal olema võimalik kaasata hindamisse teisi spetsialiste, kelleks on füsio- või tegevusterapeut ja logopeed või eripedagoog. Samuti peab tervishoiuteenuse osutajal olema ruum visiidipõhiste hindamiste läbiviimiseks üldjuhul vähemalt maakonna keskuses. 

Tervishoiuteenuse osutajatega sõlmitakse leping 2,5 aastaks ehk perioodiks 01.07.2016–31.12.2018. Sel perioodil planeeritakse töövõimet hinnata 119 341 korral. Lepingupartnereid otsitakse kõikidesse maakondadesse.

Töövõimereformiga hakatakse tervisekahjustusega inimestel töövõimetuse asemel hindama töövõimet. Töövõime hindamisel võetakse arvesse inimese terviseseisundit, sellest tulenevaid tegutsemise ja osalemise piiranguid, nende prognoosi ja eeldatavat kestust ning tehakse otsus töövõime ulatuse kohta. Samuti antakse vajadusel soovitusi sobivate ja mittesobivate töötingimuste, abivahendite kasutamise ja töövõime toetamise kohta. Töövõime hindamise tulemusena leitakse, kas inimene on töövõimeline, tal on säilinud osaline töövõime või puudub tal töövõime täielikult. Töötukassa hindab inimese töövõimet, kaasates eksperdiarvamuse saamiseks tervishoiuteenuse osutajaid ja teisi eksperte.

Hankega saab tutvuda riigihangete registris: https://riigihanked.riik.ee/register/RegisterHanked.html

Autor: Erko Vanatalu, Eesti Töötukassa avalike suhete juht

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456