Autorid: Tambet Toomela, Erika Tuvike, Marja Stina Saaliste • 9. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaameratega jälgimine töökeskkonnas

Olgu selleks kontor, laohoone või muu koht – inimesed veedavad suure osa ajast töökeskkonnas. Paljud tööandjad on eri põhjustel võtnud kasutusele turvakaamerad, mille vaatevälja jäävad ka töötajad.
Foto: Photobox/Panthermedia

Olenemata sellest, et töötaja viibib töökeskkonnas, on tal ka seal õigus kindlas ulatuses privaatsusele. Muu hulgas on töötajal õigus sellele, et ta oleks teadlik oma kujutise ja heli salvestamisest ja ta oskaks käitumist selle järgi kohandada. Töötaja privaatsusõigusele vastandub tööandja soov kaitsta oma vara (sh konfidentsiaalset infot), tagada töökoha turvalisus, jälgida töötajate töötamist ja täita muid seadustest tulenevaid nõudeid.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456