Autorid: Olesja Saue, Evelin Org • 12. veebruar 2020

Iga töötaja on oma ettevõtte visiitkaart

Tööandja bränding on viimastel aastatel olnud nii Eestis kui ka mujal maailmas väga kuum teema. Talendisõda on ammu käimas ning sellel ei paista olevat lõppu. Selge on see, et organisatsioonid peavad pidevalt tegelema tööandja brändi kujundamisega, et olla potentsiaalsete töötajate jaoks atraktiivne.

Kuid erinevate strateegiate ja tööandja brändingu kampaaniatele keskenduses unustame tihti ühe väga olulise aspekti. Iga töötaja on oma ettevõtte visiitkaardiks ja absoluutselt kõik ettevõttes töötavad inimesed mängivad väga olulist rolli ettevõtte brändi kujundamisel. Tihti ei mõtle me sellele, et esindame oma ettevõtet või tööandjat ka töövälisel ajal ja oleme seetõttu justkui brändisaadikud. Tegelikkuses kujundame aga 24/7 oma tegude ja sõnadega firma kuvandit. Sellel, kuidas me vabal ajal teistele oma tööst räägime või mida oma sotsiaalmeedia kontodel postitame, on ettevõtte brändingu vaatenurgast väga oluline.

Niisiis võib öelda, et ühe tugeva ettevõtte brändi loomise kõige lihtsamaks ja ka tulemuslikumaks viisiks on oma töötajate professionaalse persoonibrändi arendamine. Sõltumata sellest, mis valdkonnas sa tegutsed, tahavad nii potentsiaalsed kliendid kui ka tulevased töötajad näha ettevõtte brändi taga päris inimesi. Nad usuvad neid päris inimesi ja nende päris sõnumeid palju rohkem, kui nad kunagi usuksid hästi läbimõeldud pressiteadet või osavalt kirjutatud sisuturundusartiklit.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456