Autor: Personaliuudised.ee • 22. oktoober 2020

Palju pingsalt ekraani taga? Krampi tõmbunud silmadest ei pruugi kohe aru saada

Erinevatelt ekraanidelt ja nutiseadmetelt info hankimise tõttu on koormus silmadele tohutult suur. Seetõttu esineb väga paljudel probleeme, mida sageli ei osatagi nägemise või silmadega seostada.
Foto: Pixabay

Mis juhtub, kui hoida kätt iga päev kaheksa tundi ühes asendis? Käsi läheb krampi. Sama kehtib silmade puhul. Confido optometrist Hanna-Maria Vanaküla räägib, et arvutiga töötajatel on silmad suurema osa päevast fikseeritud ühte kindlasse asendisse ja taoline sundasend põhjustab spasmi ehk silmade lihased ei suuda enam lõdvestuda. Kui käe sundasend annab valu ja krambiga märku peamiselt vaid käes, siis silmade puhul on asi vähe varjatum ning alati ei pruugi kaebused ka kohe tekkida.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456