Autor: Eike Tõnismäe • 4. märts 2021

Nipid: kuidas alustada mentorprogrammiga

Mentorluse mõte on tuua välja menteede ainuomased anded ja leida võimalused, kuidas neid rakendada. Organisatsiooni vajadustest lähtudes võib rääkida I ja II astme mentorlusest.
Intelligentne Grupp juhtivkoolitaja Eike Tõnismäe

Sõna „mentor” pärineb 18. sajandi lõpu Prantsusmaalt, kui kirikuvürsti ja valgustusliikumise sõnameistri François Fénelon’ sulest ilmus novell „Les aventures de Télémaque, fils d'Ulysse”. See mütoloogiline lugu jutustab vanakreeka pimeda lauliku Homerose suu läbi, kuidas Ithaka kuningas Odüsseus soovis enne Trooja sõtta minekut leida oma pojale Telemachosele eeskuju ja toetajat, kes aitaks noormehel kasvada väärikaks meheks. Legendi järgi usaldas kuningas sellise vastutusrikka ülesande oma heale sõbrale Mentorile. Ta hindas kõrgelt Mentori avarat mõttelaadi, elukogemusi ja arengule suunatud loomust ning uskus, et just need omadused võiksid tasakaalustada tema poja Telemachose julget ja vastuolulist isiksust. Legendi järgi võttis Mentor endale appi ka tarkusejumalanna Ateena.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456