Autor: Kaisa-Kitri Niit • 11. juuni 2021

Ajul ei ole sugu

Kõik teavad, mis vahe on mehe ja naise ajul. Üks on jutukas ja natuke närviline, aga ei unusta kunagi ja hoolitseb hästi teiste eest. Teine on rahulikum, kuigi impulsiivsem, aga suudab klatši kõrvale jätta ja töö ära teha.
Kui välja arvata lihtne erinevus suuruses, ei esine mehe ja naise aju struktuuris ega aktiivsuses olulisi erinevusi.
Foto: Unsplash

Need on muidugi stereotüübid, aga mõjutavad üllatavalt tugevalt seda, kuidas ajuteadust kavandatakse ja tõlgendatakse. Magnetresonantstomograafia tekkimisest saadik on neuroteadlased pidevalt töötanud selle nimel, et leida erinevusi meeste ja naiste aju vahel. See uurimistöö pälvib palju tähelepanu, sest on ju väga lihtne üritada seostada konkreetset ajuga seotud avastust soolise erinevusega käitumises.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456