Autor: Kristina Jerjomina • 8. september 2021

Tervisekontroll võib tööandjale kallimaks muutuda

Tööandjal on kohustus korraldada ettevõttes töötervishoiuteenuste osutamist. Muu hulgas peab tööandja tegema riskianalüüsi ja saatma töötaja tervisekontrolli. Tervisekontrollis hindab töötervishoiuarst, milline on töötaja terviseseisund, kas töökeskkond ja -korraldus on talle sobivad ning ega töötajal pole tööst põhjustatud haigestumist või kutsehaigust.
Foto: Pixabay

Sotsiaalministeeriumi tellitud uuringust selgus, et töötervishoiuteenuse puhul on hulk muresid, mis vajavad lahendamist. Näiteks ei ole tööandja ja töötervishoiuarsti koostöö piisav ning tervisekontrolle ostetakse sageli pakettidena, s.t need ei lähtu konkreetsest töökeskkonnast. Tagajärjeks on see, et tervisekontrolli tulemustega pole midagi peale hakata – need ei ole suunatud konkreetsele töökeskkonnale, mistõttu ei oska tööandja nende põhjal ka tööl midagi parandada. Soovida jätab ka teenuse regionaalne kättesaadavus ja üht-teist muudki.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456