Autor: Palgauudised.ee • 27. oktoober 2022

Sisserände piirarv tõmbab väärt tööjõu palkamisele pidurid peale

2023. aastaks planeeritakse sisserände piirarvuks 1307 ja see on plaanis jagada valdkondade vahel. Paraku tekitab see kunstlikke piiranguid ja vähendab osade sektorite võimalusi palgata kvalifitseeritud töötajaid.
Foto: Pixabay

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts ütleb, et on ainuvõimalik rakendada piirmäära maksimumsuurust, kuid see ei leevenda kvalifitseeritud tööjõu puudust ning kvoodi valdkonniti jagamine tekitab kunstlikke piiranguid.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456