Autor: Personaliuudised.ee • 31. oktoober 2022

Eesti hinnatõus ja Leedu palgakasv on riikide reaalpalgad võrdsustanud

On tekkinud olukord, kus esimest korda taasiseseisvunud riikide ajaloos on Eesti ja Leedu reaalpalk ühesugune, teatab Luminor.
Foto: Pexels

Eestis oli keskmine palk teises kvartalis ligi 1700 eurot ja Leedus peaaegu 1400 eurot. Kuigi nominaalpalkades on jätkuvalt erinevus, siis sama võib paraku öelda ka hinnataseme kohta, mis on Eestis 22 protsenti kõrgem kui Leedus. Kui need kaks asja kokku panna ehk võrrelda nominaalpalku hinnatasemega, tekib võimalus kõrvutada kahe riigi reaalpalkasid. Sellest on näha, et mõlemas riigis on ostujõud jõudnud samale tasemele.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456