Autor: Vladimir Logatšev, Tööinspektsiooni juhtiv nõustamisjurist • 1. detsember 2022

Millal vastutab alltöövõtu tellija alltöövõtja töötasu maksmise kohustuse eest?

15. oktoobrist 2022 jõustus töölepingu seaduse muudatus, mille kohaselt võib vastutada alltöövõtu tellinud isik alltöövõtja töötasu maksmise kohustuse eest võlaõigusseaduse käenduse sätete alusel käendajana.
Foto: Pixabay

Sätet saab kohaldada, kui alltöövõtja töötaja teeb hoonete ehitamise, remondi, hooldamise, ümberehitamise või lammutamisega seotud ehitustöid ning tööandja (alltöövõtja) ei maksa talle töötasu. See tähendab, et alltöövõtu tellijal on kohustus vastutada tööandja (alltöövõtja) töötasu maksmise kohustuse täitmise eest töötaja ees.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456