Autor: Personaliuudised.ee • 5. oktoober 2023

Ümbrikupalga saajate osakaal püsib madal

Ümbrikupalga saamine või teadmine, et seda saab keegi teine, pole möödunud aastaga võrreldes muutunud, näitavad Eesti elanike seas korraldatud varimajanduse uuringu tulemused. Eesti Kaubandus-Tööstuskoja uuring ettevõtjate seas näitab aga ümbrikupalga maksmise vähenemist.
Hinnanguline maksukahju ümbrikupalkade maksmisel on 2023. aastal 99,8 miljonit eurot.
Foto: Andras Kralla

Maksu- ja tolliameti (MTA) tellitud ja Turu-Uuringute ASi korraldatud 2022. aasta varimajanduse uuring näitab, et üle viiendiku elanikkonnast (23%) teab kedagi, kes saab ümbrikupalka, ja 5% sai seda ise. 2021. aasta uuringuga võrreldes olid vastavad numbrid 24% ja 4%.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456