Autor: Priit Kõrve, füsioterapeut, manuaalterapeut/kiropraktik ja Eesti Wushu Kungfu Föderatsiooni aupresident • 21. juuni 2024

Sirutuspaus: harjutused autojuhtidele, mis aitavad parandada terviseseisundit

Jätkub tervisevõimlemise sari “Sirutuspaus”, kus füsioterapeut Priit Kõrve jagab nõuandeid, kuidas eri elualadel töötavad inimesed võiksid oma lihaskonna eest hoolt kanda, et vältida tööst ja sundasendist tingitud vaevusi. Tänane sirutuspaus on mõeldud eelkõige autorooli keerajaile.
Pika sõidu korral kipub autojuht aina enam küüru vajuma ja see sundasend surub kokku nii südame kui kopsud.
Foto: Pexels

Eri töövaldkondade esindajatel võivad tekkida kehas erinevad probleemid. Näiteks seisva töö tegijatel on sagedasti probleeme jalgadega, istuva töö tegijatel aga jälle alaseljaga. Üks tegevus, millega paljud meist vähemal või suuremal määral kokku puutuvad, on auto juhtimine ja rooli taga istumine.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456