Autor: Jürgen Jalakas • 20. september 2021

Kuidas saab noorte ja vanemate põlvkondade koostöö luua ettevõttele tugeva konkurentsieelise?

Vanemate suhtumine noortesse stiilis „olen vanem ja kogenum – mind tuleb kuulata“ ning ka nooremate oma vanematesse – „oled ajale jalgu jäänud“ –, ei vii meid tegelikkuses edasi. Meil on sildade põletamise asemel vaja ehitada uusi, et organisatsioonis toimuks järjepidev areng.
Elisa ärikliendi müügi- ja teenindusvaldkonna juht Jürgen Jalakas

Võtsin kord ühe noore tööle tiimi juhtima. Tal ei olnud ette näidata ühtegi varasemat meeskonna juhtimise kogemust. Ma oleks võinud langeda klassikalisse mida-sina-ka-tead-konfliktisituatsiooni, kuid ma ei teinud seda. Otsustasin talle anda võimaluse, kuna tema hoiakud kaalusid mõne teise aastatepikkused teadmised üle. Tajusin, et ta suudab leida 10 võimalust, kuidas midagi teha, selle asemel et leiutada 10 põhjust, miks midagi mitte teha. Kas ta tegi või teeb juhi rollis vigu? Kindlasti ja see on okei! Aga kui mõelda pigem, mida on sellel noorel anda tiimile ja organisatsioonile laiemalt? Ning kui see uudne ja värske vaade ühendada omakorda veel mõne kogenud kolleegi viljaka kogemusega?

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456