Autor: Äripäev • 29. juuli 2022

Palgaralli võtab tuure maha

Lähiaja suundumus saab olema pikka aega kestnud palgaralli pidurdumine, mis peaks ka ettevõtetele hingamisruumi andma, kirjutas Äripäev oma eilses juhtkirjas.
58 protsenti Äripäeva ettevõtete küsitlusele vastanutest ei kavatse tänavu palku tõsta. 71% ei kavatse ka töötajaid juurde värvata.
Foto: Pixabay

Kas palgakasv just lõpeb, aga piltlikustades peaks palgaralli tempo järgmistel kiiruskatsetel olema aeglasem ja saab vahest olema osalistele, ennekõike ettevõtjaid silmas pidades, mõnevõrra kergem läbida. Äripäeva värske ettevõtjate küsitlus, mis kajastab ka töötasu ja värbamist, erilist kahtlust ei jäta: 58 protsenti vastanutest ei kavatse tänavu palku tõsta. Koguni 71 protsenti on seisukohal, et ka töötajaid käesoleval aastal juurde võtta ei kavatse.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456