4. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suurettevõte toob Eestisse uue töömudeli

Tele2 kavandatavas kontoris on iseseisva töö kapslid, lugemisalad, mängualad eri võimalustega, puhkealad ja lebolad, kohvikud ja restoran, jõusaal ja isegi võimalus teha kiiret uinakut.
Foto: Helena Evert, Tele2 Eesti personalidirektor
Tele2 toob Eestisse uuendusliku töömudeli, kus töötajatel ei ole enam isiklikku lauda. Tegemist on avatud kontoriga, kust leiab iseseisva töö kapslid, koosolekute- ja meeskonnatööala, mängu- ja puhkeala, kohviku ning isegi võimaluse kiiret uinakut teha. Sarnase mudeli võttis Tele2 kasutusele juba Rootsis (vt fotodelt).

Tele2 personalijuhi Helena Everti sõnul toetab uus töömudel paindlikkust, koostööd ja loovat lähenemist, kuna inimesed valivad oma töökoha vastavalt päevakorras olevatele tööülesannetele või projektile. Uus mudel jaotab kontori eri tsoonideks, nagu vaikse töö ala, meeskonnatööala, koosolekuala ja puhkeala.

Foto: Helena Evert, Tele2 Eesti personalidirektor

„Uue mudeli järgi saavad inimesed vastavalt oma vajadustele ja töö iseloomule tööaega valida, sest kontor on nagu teine kodu, mille uksed on alati avatud, ja sealt on võimalik leida kõik eluks vajalik, alates kõrgtehnoloogiast kuni kohvikuni,” selgitas Evert. Ta lisas, et uus töökorraldus kasutab ruumi palju efektiivsemalt ja kogu töö muutub paberivabaks. „Uus töömudel ja üha kasvav ettevõte vajavad ka uut büroopinda, mis vastab selleks vajalikele tingimustele ning kus määravaks saab ka arendaja keskkonnateadlik lähenemine,” ütles Evert.

Foto: Helena Evert, Tele2 Eesti personalidirektor

Everti hinnangul eeldab uus töömudel kõigilt töötajatelt avatumat mõtlemist, kuna kaob harilik kabinetisüsteem ja töötama hakatakse külg külje kõrval erinevate kolleegidega. „Selline avatud ja paindlik keskkond suurendab töötajate iseseisvust. Oluline on tulemus, mitte kohalolekukontroll,” ütles Evert.

Foto: Helena Evert, Tele2 Eesti personalidirektor

Esimesena võttis Tele2 uue töömudeli kasutusele Rootsis, kus uuringute ja mõõtmise tulemusena selgus, et 46,4% töölaudadest on enamjaolt tühjad, sest töötajad on kas koosolekutel, majavälistel kohtumistel või töötavad kodus. Samuti selgus, et 77% koosolekutest toimub kuni nelja isiku vahel, mistõttu ei ole vajadust mitme suure nõupidamisruumi järele. Uudne töökeskkond võimaldab koosolekuid teha endale sobivas keskkonnas, kas siis avatud ruumis kõrge laua taga seistes või kinnises hubases ruumis kiigel istudes.

Foto: Helena Evert, Tele2 Eesti personalidirektor

„Rootsis on uue mudeli järgi töötatud alates eelmisest aastast ja töötajate rahulolu-uuringud tõestavad, et otsus oli õige. Avatud töökohtade võimalust kasutab ka Tele2 grupi juhtkond, mille liikmed töötavad koos tavatöötajatega ühise ümarlaua taga. Enam ei ole vaja ka näiteks tööd koju viia, põhjendades, et seal saab fokuseeritult ühele teemale keskenduda, sest töökeskkond võimaldab valida individuaalse suletud ruumi, kus keegi segama tulla ei tohi,” rääkis Evert.

Tele2 Rootsi kontori hoone
Foto: Helena Evert, Tele2 Eesti personalidirektor

„Seal on iseseisva töö kapslid, lugemisalad, mängualad eri võimalustega, puhkealad ja lebolad, kohvikud ja restoran, jõusaal ja isegi võimalus teha kiiret uinakut,” kirjeldas Evert. Ta lisas, et kogu kontor on sisustatud telekomisektorile omaselt kõrgtehnoloogiaga: „Kuna töö on rahvusvaheline ja reisimist palju, siis on oluline, et samad võimalused on kasutusel kõigis üheksas riigis – nii Eestis, Kasahstanis kui ka Rootsis.”

Sel aastal valmivad uued lahendused ka Lätis ja Leedus. Tele2 Eesti võtab uue töömudeli kasutusele järgmisel aastal.

Autor: Liina Liiv, Tele2 Eesti kommunikatsioonijuht / PR manager

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456