• 19.05.17, 12:17
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Parim väikeettevõttest praktikakoht on restoran Mr. Jakob Otepääl

Eesti parim väikeettevõttest praktikakoht, restoran Mr. Jakob Otepääl, paneb kokaks õppijate silmad särama ja kasvatab uut grillmeistrite põlvkonda.
Parim väikeettevõttest praktikakoht on restoran Mr. Jakob Otepääl
  • Parim väikeettevõttest praktikakoht on restoran Mr. Jakob Otepääl
Vaid viie töötajaga Mr. Jakob (OÜ Naudingumaitse) on kujunenud Valgamaa Kutsehariduskeskusele väärt praktikabaasiks, kus noored kokaõpilased saavad oma oskusi lihvida. Täna, 19. mail, annab maaeluminister Tarmo Tamm ettevõttes kohapeal üle parima väikeettevõttest praktikakoha auhinna.
Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsari sõnul on Mr. Jakob ehe näide sellest, kuidas järelkasvu investeerimiseks ja noorte hariduse toetamiseks ei pea olema suur ja rikas ettevõte, eeskätt peab olema soovi ja missioonitunnet.
„Mr. Jakobis lähenetakse igale praktikandile personaalselt ja püütakse lisaks praktikaeesmärkide täitmisele õpetada ka uusi oskusi, et praktikat mitmekesisemaks ja huvitavamaks muuta,” ütles Tamsar. „Ettevõtte konkursile esitanud Valgamaa Kutsehariduskeskus tõi lisaks välja veel selle, et kuna restorani vedajad, Jorma Riivald ja Maanus Tafenau, on tuntud BBQ-meistrid, siis on nendega koos töötamine paljusid õppureid inspireerinud ja tõstnud veelgi nende huvi kokanduse eriala vastu. Samuti pööratakse praktika jooksul palju tähelepanu tööohutusele.”
„Mul on hea meel, et Eestis on nii palju ettevõtteid, kes panustavad töötajate järelkasvu ja annavad noortele võimaluse koolis õpitud teadmisi reaalses tööelus rakendada,” ütles maaeluminister Tarmo Tamm. „Praktikakohtade pakkumisega panustab restoran Mr. Jakob ka kohaliku elu edendamisse ja piirkonna majanduslikku arengusse. Lisaks praktikakohtade pakkumisele paistab restoran Mr. Jakob silma ka tõsiasjaga, et toitude valmistamisel kasutatakse kohalikku toorainet ning väärtustatakse sel viisil kohalikke põllumehi. See muudab nende tegevuse eriti tänuväärseks.”
Eesti Tööandjate Keskliit tunnustab igal aastal üht kuni 49 töötajaga tööandjat, kelle tegevus praktika- ja/või töökohapõhise õppe kohtade pakkumisel paistab silma süsteemse ja järjepideva lähenemisega.
Võitja saab auhinnaks klaasikunstnik Ivo Lille valmistatud skulptuuri ning õiguse kasutada spetsiaalset märgist.
Parima praktikakoha konkurssi korraldab Eesti Tööandjate Keskliit koostöös SA Innove ja haridus- ja teadusministeeriumiga. Igal aastal antakse välja kolm auhinda: parim praktikakoht, parim regionaalne praktikakoht ja parim väikeettevõttest praktikakoht.
Konkurssi rahastavad Eesti riik, Euroopa Sotsiaalfond ja Eesti Tööandjate Keskliit.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 25.09.24, 18:05
Ajateenistuse läbinud töötajad teenivad aastas ligi 2500 eurot rohkem ning on kõrgema stressitaluvusega
Statistikaamet viis reservväelaste seas läbi uuringu*, mille tulemusena selgus, et ajateenistuse läbinud meesterahvas teenib mediaanpalgas 207 eurot kuus rohkem kui tema eakaaslane, kes ajateenistust läbinud pole. Aasta lõikes tähendab see seda, et mediaanpalga arvestuses teenib reservväelane 2484 eurot rohkem.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Personaliuudised esilehele