Autor: Rainer Aunpu • 26. aprill 2019

Tehisintellekt värbamises – võimatu või paratamatu?

Võib tunduda, et midagi läks valesti, kui juht leiab talle pakutavate kandidaatide nimekirjast inimese, kellel puudub igasugune kokkupuude ametiga, millele ta inimest otsib. Oletame, et tegu on paljulubava andmeteadlasega, kelle CV-s pole aga kummalisel kombel ühtki sõna andmeteadusest …
Talendiotsingumootori Skillific asutaja ja juht Rainer Aunpu
Foto: Kaupo Kikkas

Selle asemel kuulub nimetatud CV hoopis lugupeetud rahvusvahelises ettevõttes töötavale majandusanalüütikule, kes on ülikoolis lõpetanud füüsika eriala. Kuigi tema profiilis ei ole mingit märget selle kohta, et ta oleks andmeteadlasena töötanud või sellega muul moel kokku puutunud, esitleb talendiotsingumootor teda kui sobivat kandidaati.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456