Autor: Talentor Estonia • 9. juuli 2019

Digitaalne töökeskkond aastal 2025: hologrammid, paindlikkus ja mobiilsus

Aastaks 2025 lisandub tööturule palju Z-generatsiooni noori. Ootused agiilseks lähenemiseks ja tihedamaks koostööks on tõusuteel. Samal ajal suureneb ka vajadus uuendusliku tehnoloogia kasutamise järele. Kaks näidet, mida võiks esile tõsta, on virtuaalreaalsuse ja liitreaalsuse kasutamine töökeskkonnas. Nutitelefonid ja tahvelarvutid ei ole 2025. aastal enam boonus, vaid standard.
Foto: Pixabay

2025. aasta töökeskkonnas on kõik omavahel ühendatud

Mitmete platvormide, programmide ja tööriistade samaaegne kasutamine pärsib produktiivsust. Juba praegu liigutakse selle poole, et siduda kõik kasutatavad süsteemid üheks portaaliks. See muudab tööelu palju lihtsamaks.

Autos töötamine

Suured ülemaailmsed trendid, nagu sõidujagamine, isesõitvad autod ja interaktiivse sisseseadega sõidukid, tutvustavad uusi võimalusi. Eesmärk on hoida inimest autos kauem ja kasutada seal veedetud aega rohkem töö ja vaba aja veetmiseks. Trendid liiguvad mobiilse töökoha loomise poole.

Klassikaline info salvestamine on möödanik

Digitaalses töökeskkonnas ei pea keegi muretsema sellepärast, kas mälupulk või lokaalne kõvaketas ikka läheb tööle. Kogu infot hoitakse pilves. See muudab info seadmest sõltumatuks ja kõikjalt ligipääsetavaks. Pilved muutuvad ka tunduvalt turvalisemaks.

Katkised projektorid ja halvad PowerPointi esitlused võib unustada

Projektor ja PowerPointi presentatsioon on kombinatsioon, mis võib tekitada külmavärinaid. Kui mitu tundi on keskmine töötaja kulutanud mittetöötava projektori käivitamisele või koledate presentatsioonide vaatamisele? Ilmselt ajab see muigama aastal 2025, kui saame nautida 3D-hologramme, mis meie andmeid visualiseerivad. Arvatavasti saame andmete esitamist juhtida ka häälkäskluste ja žestide abil.

Ettevõtte antavad töövahendid – kas needus või õnnistus?

Töötajad peaksid mõtlema töö ja eraelu tasakaalule. Kui töötaja võtab töövahendid koju kaasa, siis võtab ta automaatselt ka töö koju kaasa. Tuleviku töökohas on vaja tähelepanu pöörata töö ja eraelu tasakaalus hoidmisele.

Y- ja Z-generatsioon aastal 2025

Ettevõtted, kes soovivad värvata häid töötajaid ka 2025. aastal, peavad mõtlema tuleviku töökohtade loomisele juba praegu. Milliseid nõudmisi esitavad Y- ja Z-generatsiooni esindajad oma töökohale ja tööle?

Sel põhjusel peaks digitaliseerimist arendama juba nüüd. Praegused töötajad peaksid olema sellest protsessist informeeritud ja sinna kaasatud. Isiklik kontakt on endiselt oluline. Kohtumisi ja telefonisuhtlust tuleks soodustada, kuigi digitaalseid võimalusi on palju.

Artikkel on avaldatud personaliotsingu firma Talentor International blogis. Talentor Estonia on personalijuhtimise teabevara koostööpartner. Kui soovid oma töötajate ja töökeskkonna kujundamisel teadlikke ning ajaga kaasas käivaid otsuseid teha, siis võta endale abiks personalijuhtimise teabevara.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456