Autor: Personaliuudised.ee • 12. mai 2020

Kas töötaja peab tulema tagasi tööle?

Foto: Unsplash
Lugeja küsimusele tööle tagasi mineku kohta vastab Tööinspektsiooni nõustamisjurist Ene Olle.

Eriolukorra tõttu oli restoran kinni poolest märtsist aprilli lõpuni, sest ei lubatud kliente saalis teenindada. Töötaja tööks oli just klientide teenindamine saalis. Mai keskpaigast hakkab restoran taas kliente vastu võtma ja tööandja kutsus töötaja tagasi tööle. Samas ei ole koroonaviiruse oht täiesti möödas ning töötajal on kodus väiksed lapsed ja vanemad, kes kuuluvad riskirühma. Töötaja küsib, kas ta siiski peab tööle minema ja väidab, et tööandjal pole niikuinii veel täies mahus tööd anda. Kas töötaja võiks nõuda tööandjalt, et ta hoiaks töötajat veel tööootel ja kutsuks tööle need, kellel väikseid lapsi pole?

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456