Lugeja küsimusele tööle tagasi mineku kohta vastab Tööinspektsiooni nõustamisjurist Ene Olle.
Eriolukorra tõttu oli restoran kinni poolest märtsist aprilli lõpuni, sest ei lubatud kliente saalis teenindada. Töötaja tööks oli just klientide teenindamine saalis. Mai keskpaigast hakkab restoran taas kliente vastu võtma ja tööandja kutsus töötaja tagasi tööle. Samas ei ole koroonaviiruse oht täiesti möödas ning töötajal on kodus väiksed lapsed ja vanemad, kes kuuluvad riskirühma. Töötaja küsib, kas ta siiski peab tööle minema ja väidab, et tööandjal pole niikuinii veel täies mahus tööd anda. Kas töötaja võiks nõuda tööandjalt, et ta hoiaks töötajat veel tööootel ja kutsuks tööle need, kellel väikseid lapsi pole?
Seotud lood
Tallinna Ülikooli mikrokraadiprogrammidest, täiendusõppest ning avatud õppest räägib lähemalt Tallinna Ülikooli koolitus- ja konverentsikeskuse avatud õppe peaspetsialist Marge Kõrvits.