Autor: Personaliuudised.ee • 2. juuli 2020

Värbamisoptimism pole olnud kunagi nii madal kui praegu

Nii riigisektori kui eraettevõtete värbamisplaane kaardistava rahvusvahelise uuringu kohaselt mõjutab koroonaviirusest alguse saanud kriis kõiki kontinente – enamiku riikide tööandjad pole olnud mitmekümne aasta vältel kordagi nii pessimistlikud kui praegu. Paljude tööandjate hinnangul on praegune kriis sügavam ja karmim kui eelmine üleilmne majanduskriis.
Manpoweri Baltikumi tegevjuht Heigo Kaldra
Foto: Meeli Küttim

ManpowerGroupi kvartaalse uuringu raames küsitleti 34 000 tööandjat 43 riigist, et teada saada, millised on nende kolmanda kvartali värbamisplaanid. Paarikümne aasta jooksul pole tulemused olnud kordagi nii negatiivsed kui praegu. Näiteks Suurbritannias ja Prantsusmaal on värbamispessimism aegade sügavaim, Ameerika Ühendriikides oldi viimati sama pessimistlikud 2009. aastal, eelmise majanduskriisi tipus. Mitte üheski küsitletud riigis polnud värbamisoptimism eelmise aastaga sarnasel tasemel.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456