Autor: Kadri Seeder • 1. september 2020

Kriisis on juhid tähtsamad kui reeglid

Millised tegurid ja väärtused mõjutavad juhtimisotsuseid tava- ja kriisiolukorras? Asja uuris Palgainfo Agentuur koostöös Tartu ülikooli juhtimise õppetooliga juunis korraldatud tööandjate küsitluses.
Palgainfo Agentuuri juht Kadri Seeder
Foto: Meeli Küttim

Teistes riikides tehtud uuringute tulemustest on leitud, et juhid, kes toetuvad otsustamisel peamiselt reeglitele ja nn kõrgemalt poolt tulnud suunistele, pärinevad riikidest, mida iseloomustavad kollektivism, maskuliinsus, tulemuslikkus ja kõrge võimudistants. Taani ja Soome juhtide hulgas on need mõjutegurid teiste riikidega võrreldes kõige vähem esindatud.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456