Autor: Ülle Matt • 24. september 2020

Ülle Matt: kuidas aidata välisspetsialistidel Eestisse integreeruda?

Elamisloa alusel töötab praegu Eestis üle 8000 inimese. Swedbanki personalijuht Ülle Matt julgustab ettevõtteid välistööjõudu värbama, sest mitmekesised meeskonnad loovad ettevõttele suuremat väärtust ja soodustavad arengut.
Swedbanki personalijuht Ülle Matt
Foto: Jake Farra

Spetsialistidest välistöötajad ei loo väärtust üksnes ettevõtetele, vaid kogu riigile. Eelmise aasta uuring tippspetsialistina Eestis töötavate inimeste kohta näitas, et ligi 2000 inimest, kes töötavad Eestis inseneride või IT-spetsilistidena on Eesti riigile maksnud otseselt (tööjõumaksud) riigieelarvesse üle 40 miljoni euro, kaudselt aga ligi 75 miljonit eurot.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456