Autor: Personaliuudised.ee • 23. detsember 2020

Eesti kukkus tööjõuturgude edetabeli esikümnest välja

Üle maailma 76 tööturgu vaadelnud Manpoweri analüüs paigutas Eesti 2020. aastal võrdlevas edetabelis 13. kohale Jaapani järele ja Šveitsi ette. Kahel varasemal aastal hoidis Eesti edetabelis kaheksandat positsiooni.
Foto: Andras Kralla

Analüüs lähtub tööjõuturu oskustööjõu kvaliteedist ja kättesaadavusest (mh haridustasemest ja keelteoskusest), kuluefektiivsusest (mh palgatasemest), seadusandlikust raamistikust (mh bürokraatiatasemest) ning tootlikkusest. Analüüs hindab tööturge tööandja, mitte töötaja vaatenurgast ning aitab ettevõtetel otsustada, kus on äri hõlpsam teha.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456