Autor: Ere Keerig-Kont • 8. jaanuar 2021

Kuidas vahetustega töötajate väsimust vähendada

Vähesest uneajast tingitud väsimus võib mõjutada kõikidel elualadel töötajaid. Ööpäev ringi töötajatel on aga oht väsida märkimisväärselt suurem.
Päeval töötava inimese unerütm on sünkroonis nii tema bioloogilise kella kui ka ärkveloldud ajaga. Öösel töötava inimese uni on küll kooskõlas tema ärkveloldud ajaga, aga pole kooskõlas bioloogilise kellaga.

Tihti arvatakse, et öösel töötavad inimesed lihtsalt magavad päeval ja ega suurt vahet polegi, tuleb lihtsalt rohkem kohvi juua. Ööpäeva rütmi muutmine kahjuks siiski nii lihtne ei ole. Inimese und reguleerivad bioloogiline kell ning ärkvel oldud aeg.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456