Autor: Personaliuudised.ee • 16. veebruar 2021

Mida teha, kui töötaja ei kasuta isikukaitsevahendeid?

Kas tööandja saab sundida töötajat kasutama isikukaitsevahendeid ja seda olenemata olukorrast? Asja selgitab Tööinspektsiooni töökeskkonna konsultant Piret Kaljula.
Foto: Pixabay

Töötaja küsib: Töötan laotöötajana ja pean kasutama käsikahvelkäru. Käru kasutan umbes pool tööajast, aga mitte järjest. Meile tuli aasta alguses uus laojuhataja ja ta on juba mitu korda teinud mulle märkuse, et mul ei ole jalas turvajalanõusid. Ma selgitan talle iga kord, et kasutan käru üksnes 5–10 minutit järjest ja ma ei pea sellepärast turvajalanõusid kandma. Meile on küll turvajalanõud väljastatud, kuid tossudega on hulga mugavam kõndida ja suvel palavaga käisime tööl plätudega. Uus laojuhataja seda ei luba ja ütles, et teeb mulle kirjaliku hoiatuse, et kui ma ei hakka turvajalanõusid kandma, siis lõpetatakse minuga töösuhe. Aga tööandja ei saa ju sundida mind turvajalanõusid kandma, kui need on ebamugavad ja ma ei tööta terve päeva käsikahvelkäruga?

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456