Autor: Kaido Kepp • 2. märts 2021

Kuidas mõõta personaliprojektide tasuvust?

Personaliprojektide tasuvuse mõõtmine võib näida keeruline ja inimestega seonduv kohe eriti raskesti mõõdetav. Tegelikult saab kõiki inimestega seotud ettevõtmisi ja tegevusi mõõta.
Foto: Unsplash

Tavaliselt tuleb personalitöötajal läbi mõelda, kuidas kellelegi midagi selgitada ja mis „keelt” see inimene räägib. Ma ei mõtle siin võõrkeeleoskust, vaid mõttemalle ja seda, kuidas info vastuvõtjale sõnumit kõige paremini kohale viia. Kui tegev- või finantsjuht mõtleb ettevõtte väärtuse suurendamise võtmes, siis tuleb talle näidata, kuidas mingi projekt või tegevus suurendab ettevõtte väärtust. Tegevjuhi või finantsjuhi jaoks on hästi arusaadav ka selle väärtuse suurendamise eesmärgiga seotud investeeringute tootluse keel. Kui personalijuht läheb mõnd inimestega seotud ettevõtmist ja selle kasulikkust selgitama, siis on tal hea selle keelega tutvust teha või vana tutvust värskendada, et suhtlus toimiks ladusalt ja ettevõttele tervikuna kasulikult.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456