Restoranis on sel suvel töökoormus eriti suur, sest osa töötajaid lahkus, kui restoran vahepeal kinni pidi olema. Paar uut inimest küll just liitus, ent nad on alles väljaõppel. Teised töötajad peavad töötama umbes 50–60 tundi nädalas – kas ja mil moel on see lubatud? Olukorda selgitab Tööinspektsiooni ennetusosakonna juhataja Kaire Saarep.
Autor: Unsplash
Töölepingu seaduses on lubatud tööaeg reguleeritud läbi kohustusliku puhkeaja. Täisealistel peab 24-tunnise ajavahemiku jooksul olema vähemalt 11 tundi järjestikust puhkeaega. See tähendab, et maksimaalselt pärast 13-tunnist töötamist peab olema vähemalt 11 tundi vaba aega.
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Jaga lugu
Liitu Personaliuudiste iganädalase uudiskirjaga, et ükski oluline teema valdkonnas ei jääks märkamata.