Autor: Kaire Saarep • 29. juuni 2021

Mitu tundi ületunnitööd tohib teha?

Restoranis on sel suvel töökoormus eriti suur, sest osa töötajaid lahkus, kui restoran vahepeal kinni pidi olema. Paar uut inimest küll just liitus, ent nad on alles väljaõppel. Teised töötajad peavad töötama umbes 50–60 tundi nädalas – kas ja mil moel on see lubatud? Olukorda selgitab Tööinspektsiooni ennetusosakonna juhataja Kaire Saarep.
Foto: Unsplash

Töölepingu seaduses on lubatud tööaeg reguleeritud läbi kohustusliku puhkeaja. Täisealistel peab 24-tunnise ajavahemiku jooksul olema vähemalt 11 tundi järjestikust puhkeaega. See tähendab, et maksimaalselt pärast 13-tunnist töötamist peab olema vähemalt 11 tundi vaba aega.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456