Autor: Eve Sõõru • 3. august 2021

Vahetustega töö ja öötöö – regulatsioon, unehäired ja lahendused

Öötöö ja ööaja määratlus tuleneb töölepingu seaduse § 45 lõikest 1 – ööaeg on kell 22.00 kuni 6.00. Milline peab olema öötöötaja ja vahetustega töötaja une regulatsioon ja kuidas ravida nende unehäireid?
Foto: Unsplash

Öötöö tasustatakse 1,25-kordse töötasu (TLS-i § 45 lõige 1) või poolte kokkuleppel tasustatud vaba ajaga (TLS-i § 45 lõige 3). Tasu öötöö eest võib sisalduda töötasus, kuid see peab olema töölepingus kirjas ning see tasu ei saa sisalduda töötasu alammääras.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456