Autorid: Tambet Toomela, Erika Tuvike, Marja Stina Saaliste, Eversheds Sutherland Ots & Co • 11. oktoober 2021

Muudatused aitavad lapsevanemate ja hooldajate tööd ja eraelu tasakaalustada

Paljud lapsevanemad peavad mõtlema sellele, kuidas olla vajadusel töölt eemal, kui lapsed haigestuvad või harjuvad lasteaiaga või muudel perekondlikel asjaoludel.
Eversheds Sutherland Ots & Co tööõiguse ja andmekaitse valdkonna juht Tambet Toomela ning juristid Marja Stina Saaliste (vasakul) ja Erika Tuvike
Foto: Kertin Vasser

Euroopa Liidu tasandil on proovitud sellist olukorda tasakaalustada direktiiviga nr 2019/1158, mille Eesti on samuti kohustatud oma õigusaktidesse üle võtma. Direktiivi kohaselt on hoolduskohustusega töötajatel ning ametnikel võimalus taotleda tööandjalt või ametiasutuselt paindlikke töö- või teenistustingimusi. Järgnevalt selgitame, milliseid õiguseid ja kohustusi toob direktiivi sisseviimine Eesti õigusaktidesse kaasa töötajatele ja tööandjatele.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456