Autor: Piret Kaljula • 3. november 2021

Töötaja ei saa maski kanda – mida teha, et ei peaks töösuhet lõpetama?

Kevadel oli ettevõttes lubatud kanda nii maske kui ka visiire. Nüüd ütles tööandja, et visiirist enam ei piisa ja tuleb kanda maski. Töötaja aga ei saa maski kanda, sest tema enesetunne halveneb ja ta ei jaksa enam tööd teha. Mida saab sellises olukorras teha, ilma et tuleks töösuhe lõpetada? Selgitab Tööinspektsiooni töökeskkonna konsultant Piret Kaljula.
Foto: Unsplash

Milliseid isikukaitsevahendeid töökeskkonnas kasutada tuleb, otsustab tööandja riskianalüüsi tulemuste põhjal. Tööandja määrab ka isikukaitsevahendi vajalikud kaitseomadused. Kuna maskide (meditsiiniliste kaitsemaskide ning FFP2- ja FFP3-tüüpi maskide) kaitseomadused on paremad kui visiiridel, siis seetõttu saab tööandja kehtestada töökeskkonnas maski kandmise nõude.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456