Autor: Sandra Kuus • 8. detsember 2021

Töölepingu lõpetamine – kui vaktsineerimata töötaja ei sobi enam töökohale

Tööandja tegi töökeskkonna riskianalüüsi ja leidis, et töötaja töökohal on vaja vaktsineerida COVID-19 vastu. Töötaja otsustas, et ei vaktsineeri ennast. Tööandja esitas töötajale kirjaliku ülesütlemisavalduse, kus on kirjas, et töötaja pole töökohale sobiv. „Olen ettevõttes töötanud 20 aastat – kuidas saab tööandja mind pärast nii pikka töötamist nimetada töökohale mittesobivaks?” küsib töötaja.
Foto: Liis Treimann

Asja selgitab Sandra Kuus, Tööinspektsiooni juhtiv nõustamisjurist.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456