Autor: Aljona Mändlo • 13. detsember 2021

Aljona Mändlo: tööjõukriisi võib leevendada osaline tööaeg

Praegu on tööpakkumiste arv Eestis rekordkõrge ja kandidaate väga vähe. Üks hea võimalus töötaja ja tööandja ootused klappima panna on rakendada osalist tööaega.
AS FIFAA Grupi personalijuht Aljona Mändlo
Foto: EDYTH_RAAMAT

Osaline tööaeg on variant, mida paljud tööandjad ja töötajad kahjuks ei kaalugi. Tööturumuutused on koroonakriisi ajal kiired, nii et tasuks analüüsida erinevaid võimalusi, et näiteks haigestunud või eneseisolatsioonis olevale töötajale kiiresti asendaja leida. Kui näiteks jaekaubanduse meeskonnas on rohkem kui üks osalise tööajaga klienditeenindaja, saab kiiremini ja paindlikumalt reageerida. Töötajad on hea meelega nõus lisatasu või täiendava vaba aja eest oma töökoormust mõneks ajaks suurendama.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456