Autor: Meeli Miidla-Vanatalu • 10. mai 2022

KKK: osalise töövõimega töötaja põhipuhkus

Osalise töövõimega inimene soovib vahetada töökohta. Kas on vahet, millal ta põhipuhkust kasutab ehk kas puhkusearvestus käib tööandjapõhiselt?
Meeli Miidla-Vanatalu, tööinspektsiooni peadirektori asetäitja.
Foto: Annela Samuel

Põhipuhkuse arvestus toimub ikka iga tööandja juures eraldi ehk tööandjapõhiselt. Osalise töövõimega töötajale puhkuse andmist reguleerib töölepingu seaduse (TLS) § 57. Selle paragrahvi järgi eeldatakse, et töövõimetoetuse seaduse alusel tuvastatud osalise või puuduva töövõimega töötaja iga-aastane põhipuhkus on 35 kalendripäeva.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456