Autor: Palgauudised.ee • 5. oktoober 2022

KKK: töötasu arestimine elatisnõude puhul

Sisekaitseakadeemia finantskolledži lektor Maret Güldenkoh selgitab, millest lähtuda, kui osalise ajaga töötajal tuleb töötasust maha arvestada elatisnõue.
Foto: Pixabay

Küsimus: osalise ajaga töötajalt tuleb arvestada töötasult maha elatisnõue. Kohtutäituri kiri on täis paragrahve ja juriidilist teksti, millest on raske aru saada. Töötajal, kelle töötasult need maha arvamised tuleb teha, on palk väiksem kui 654 eurot. Talle on määratud osaline töövõimetus ja ta töötab väikse koormusega. Internetis pakutud näidistest saan aru, et elatisnõude puhul töötasu alammäära ei arvestata. Kas saan õigesti aru?

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456