Autor: Personaliuudised.ee • 24. november 2022

Ettevõtted värbavad julgelt D-viisaga töötajaid

Kuigi välistööjõu värbamine on numbriliselt languses, pole kohalikud ettevõtted kaotanud julgust palgata vajaliku kvalifikatsiooniga inimesi Euroopast ja mujalt. Alates sügisest on ettevõtetele kättesaadav tasuta riiklik nõustamiskoolitus, mis abistab D-viisaga inimeste värbamisel ja kohanemisel.
Finesta ekspert Kerli Kadak.
Foto: Raul Mee

Politsei- ja piirivalveameti andmetel väljastati käesoleva aasta esimese kümne kuuga Eestis 14 283 pikaajalist ehk D-viisat, millest 75% said siia tööle tulnud inimesed. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on sel aastal väljastatud D-viisade arv langenud peaaegu 50%, kuid lühiajalise töötamise eesmärgil viisat taotlevate inimeste osakaal on jäänud samaks.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456