Autor: Keidi Kõiv • 1. mai 2023

Keidi Kõiv: kunagi pole liiga hilja teha karjääripööret

Tehnoloogiasektori poole vaadatakse aina rohkem ja see tundub paljudele atraktiivse karjäärivõimalusena. Tihti ei teata, kust alustada, või eeldatakse, et ilma ülikoolidiplomita on IT-alal on võimatu tegutseda. Isegi kui läbid mõne erialase koolituse, pole kindel, kas ettevõtted sind tööle võtavad.
Keidi Kõiv
Foto: Maris Soobik

Oma kogemusest võin julgelt kinnitada, et kõik on võimalik – ümberõppimise võimalusi on kuhjaga, vaja on vaid veidike julgust valida endale sobiv kursus, ja palju pealehakkamist. Töötukassa uuringus leiti, et lausa üle 60% töötajatest on mõelnud uue eriala õppimisele. Mille taha aga tegutsemine jääb? 45% neist toob välja ajapuuduse ning 32% arvab, et õppimine on kallis ja kaotatakse palgas, kui vahepeal taas kooli astutakse. Samuti mängib suurt rolli see, et tehnoloogiasektoris ei näe sageli inimest, kellel pole IT-haridust ja pikaaegset kogemust.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456