Autor: Vladimir Logatšev, Tööinspektsiooni juhtiv nõustamisjurist • 28. november 2023

Mis on muutumas tööõiguses?

Uuel aastal jõustuvad töölepingu seaduse, seonduvate seaduste ja määruste muudatused, millega tunnistatakse kehtetuks muutuvtunni kokkulepe jaekaubanduses, tagatakse vanemate võrdne kohtlemine alaealise lapse kasvatamisega seotud puhkuseõiguste kasutamisel, olenemata vanema soost, ning hakatakse tegema järelevalvet töö- ja puhkeaja nõuete üle, lähtudes uuest tõlgendusest.
Muudatusi töölepinguseaduses aastal 2024 selgitab Tööinspektsiooni juhtiv nõustamisjurist Vladimir Logatšev.
Foto: Pixabay

Sel aastal allkirjastasid majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo, Eesti Ametiühingute Keskliidu esimees Jaan Hendrik Toomel ja Eesti Tööandjate Keskliidu juht Arto Aas hea tahte kokkuleppe, millega lepiti kokku alampalga kasvutempos 2027. aastani, mil see moodustab 50 protsenti keskmisest palgast.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456