Autor: Indrek Kald • 14. juuni 2024

Konsultant: IT-ekspertide värbamine pole lihtsamaks läinud, tippude eest makstakse ekstra

Eesti IT-sektori kiire palgakasv ning käibe aeglane kasv pole jätkusuutlik kombinatsioon, lisaks on jätkuvalt raske uusi töötajaid värvata. Tänavu esimeses kvartalis kasvasid palgad tööjõumaksude alusel mullusega võrreldes peaaegu viiendiku võrra.
Ei saa väita, et Eesti IT-turg on oluliselt kukkunud (pilt on illustratiivne).
Foto: Unsplash

“IT-sektoris teeb murelikuks jätkuv personalikulude kasv,” tunnistas KPMG juhtimisnõustamise ja tehnoloogia valdkonna juht Tarmo Toiger programmeerimise raportis. “Jah, esimeses kvartalis makstakse välja tulemustasusid ja muid preemiaid, samas kvartali võrdluses on kasv siiski suureks ohuks sektori konkurentsivõimele,” lisas ta.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456