Autor: Jaana Liigand-Juhkam • 28. veebruar 2022

Nartsissist võib kolleegidel hinge seest süüa

„Kas sulle koolis midagi külge ei jäänud? Kas sul endal pole käsi küljes või?“ Selliseid märkusi poetab nartsissistist kolleeg nagu varrukast, kui mingis küsimuses tema nõu või abi paluda.
Jaana Liigand-Juhkam, koolitaja ja coach. Foto: erakogu.

Selgitusi kuulata ta enamasti ei jõuagi, vaid juba jätkab oma teemaga. Ilmselt on enamik inimesi elu jooksul taoliste olukordadega silmitsi seisnud. Veab neil, kelle kokkupuuted on olnud põgusad, kuid paraku peavad mõned inimesed päevade ja aastate kaupa taluma kolleege, kes koostöö tegemise asemel jagavad pidevalt torkeid ja teevad salvavaid märkusi. Tundub, et nende ainus eesmärk on rõhutada iseenda tarkust ja tähtsust ning igal võimalikul juhul näidata teistele, kus on nende koht.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456