Autor: Mihkel Nestor, SEB majandusanalüütik • 23. mai 2022

Nestor: tööturu seis on siiani püsinud tugev

Viimastel andmetel püsib olukord tööturul endiselt hea ja töökoha leidmine ega palgatõusu väljarääkimine ei tohiks valmistada ületamatuid takistusi. Teisalt on majanduse väljavaade segane ja meeleolud võivad kiirelt muutuda, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Foto: Raul Mee

Lõppeval nädalal avaldas statistikaamet viimased numbrid olukorra kohta tööturul, täpsemalt 2022. aasta esimeses kvartalis. Värske statistika kinnitas sama, mis tegelikult varem juba tunnetuslikult selge oli – jäme ots tööturul püsib endiselt töötaja kätes. Nimelt piirdus töötus esimeses kvartalis kõigest 5,5%ga, samas kui tööhõive määr 15-74aastase elanikkonna seas jõudis 69%ni. Sellega on tööhõive jõudnud väga lähedale koroonakriisi eelsele tipule, kui 2019. aasta viimases kvartalis küündis hõive 70% lähedale. Märkimisväärne on, kui kiiresti tööhõive paranemine on toimunud. Veel eelmise aasta alguses oli hõivemäär napp 66%.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456