Autor: Maris Viires • 2. november 2023

Personalijuht: tööandja nodiga stressi ei murra

Tasuta puuviljad, saun ja pinksilaud ei konkureeri inimese psühholoogiliste vajadustega nagu autonoomsus, kompetentsus ja sotsiaalne kuuluvus, kirjutab Helmese personalijuht Maris Viires.
Maris Viires.
Foto: Erakogu

Inimlikus plaanis ei ole kontor vaid töökoht, vaid paik, kus luuakse sidemeid, sõprussuhteid ja kogukondi, mis paneb aluse sotsiaalsele kuuluvustundele ja seotusele. Lühiajaliselt efektiivsena tunduv lahendus – sulgeda kontor ja saata inimesed kodutööle – võib ebakindlal ajal pakkuda ettevõttele leevendust, aga sel on oma varjukülg. Kui inimesed enam kokku ei saa, nõrgenevad sotsiaalsed suhted, väheneb töörõõm ja motivatsioon ning kannatab ka töö kvaliteet.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456