Autor: Alexandra Tamm, SEB Panga personali ja koolituse divisjoni praktikant • 30. august 2022

Kogemusterohke praktika SEB-s

SEB suvises praktikaprogrammis Youth LAB osales sel aastal 34 säravat ja tegusat noort, teiste seas ka Estonian Business School rahvusvahelise ärijuhtimise kolmanda kursuse tudeng Alexandra Tamm, kes sooritas oma praktika personali ja koolituse divisjonis. Järgnevalt jagab ta oma kogemust Youth LAB-is osalemisest.
SEB Youth LAB praktikandid Alexandra Tamm, Siim Mällo ja Kert Väljak Delfi eduHUB live'i veebiseminari salvestusel

Miks otsustasin kandideerida?

Peamine põhjus, miks otsustasin SEB Youth LAB praktikaprogrammi kandideerida, oli kindlasti see, et minu ülikoolis on praktika tegemine õppekavas kohustuslik. Kui kevadel aktiivsemalt praktikakohta otsima hakkasin, märkasin ka SEB praktikakuulutust just minu soovitud alal, milleks oli personalitöö, lisaväärtusena hindasin rahvusvahelist kogemust, mida Youth LAB pakkus.

Kandideerimine praktikaprogrammi sattus ajale, mil olin ise Prantsusmaal vahetusõpilane. Seetõttu ma ei saanud füüsiliselt intervjuudel kohal käia, aga SEB tuli mulle ilusti vastu ja intervjuu oli võimalik teha veebi vahendusel. Lisaks meeldis mulle, et protsess oli väga kiire ja sain tihti tagasisidet, kuidas mul läheb ja millises staatuses mu kandidatuur on.

Milliseid kogemusi sain Youth LAB praktikaprogrammist?

Youth LAB praktikaprogrammis oli mul ülebaltikumiline tiim, kellega koos konkreetset väljakutset lahendasime ja suve jooksul palju koostööd tegime. Igal neljapäeval oli meil spetsiaalne LABi päev, mil sain osaleda erinevatel seminaridel ja ajurünnakutel. Kõige rohkem õppisin Youth LAB programmis tiimi juhtimist ja aja planeerimist, kuna lisaks erialasele praktikale oli aja efektiivne kasutamine võtmetähtsusega, et kõik ülesanded saaksid õigel ajal tehtud. Samuti sain harjutada avalikku esinemist Demo päeval, kus pidime oma ideed pitch'ima.

Milline oli minu erialane praktika?

Erialasel praktikal sain ma väga palju ülesandeid proovida ja ülevaate sellest, kuidas üks personalitiim ettevõttes toimib. Kindlasti sain praktikakogemuse kaudu kinnitust, et personalitöö on minu jaoks see õige. Olen väga tänulik selle eest, et sain palju ülesandeid enda vastutusele võtta ja väljakutsete kaudu arenesin kõige rohkem. Minu igapäevaste ülesannete hulka kuulusid näiteks värbamine ja dokumentatsiooni haldamine. Värbamisel sain abiks olla intervjuude kokku leppimise ja nende läbi viimisega, samuti ürituste korraldamise ja sisseelamise programmi toetamisega. Dokumentatsiooni poole pealt oli mul võimalik kontrollida ametijuhendeid ja tegeleda ka töölepingutega.

Millised olid minu eeldused või arvamused pangatööst?

Kindlasti mul oli oma arvamus pangatöö kohta enne kui SEB-sse kandideerisin. Kõige rohkem arvasin, et kuna tegu on pangaga, siis atmosfäär on kindlasti väga viisakas ja keskkond konservatiivne, aga kui esimesel päeval SEB-sse jõudsin, sain aru, et tegelikult see ei ole üldse nii ja pigem on mul olnud üks meeletult äge suvi ägedate kolleegidega, kes kindlasti olid suur osa minu teekonnast.

Mida meeldejäävat veel minu praktika jooksul toimus?

Ma arvan, et kõige lahedamad kogemused lisaks Youth LAB-ile olid kindlasti Delfi eduHUB live veebiseminaril osalemine ja SEB Eesti Instagrami vahendusel praktikakogemuse jagamine, näidates oma päeva teistele jälgijatele. Live veebiseminaril osalemine oli eriline, sest sain võimaluse lähedalt näha, kuidas professionaalses stuudios ühe saate tegemine toimub, ning sellest jääb hea mälestus. Lisaks oli mul võimalik korraldada erinevaid kokkusaamisi praktikantidele. Seega on suur väärtus, et erialapraktika kõrval sain luua uusi kontakte ja leidsin palju uusi sõpru.

Minu kolm soovitust järgmistele praktikantidele

Ma soovitan järgmistel praktikantidel olla julged ja avatud uutele väljakutsetele. Me areneme ja kasvame kõige rohkem just sellistes olukordades, kus astume oma mugavustsoonist välja, ja praktikal osalemine on väga hea viis end arendada ja kasvada. Teiseks soovitan praktikantidel varakult uusi kontakte luua ja ise ettevõttele huvi üles näidata, kui soovite nende juurde praktikat tegema minna. Nii jääte ettevõttele silma. Kolmandaks soovitan võtta vastu kõik võimalused, mida tulevane praktikakoht pakub, ja nautida iga hetke, kuna praktikasuvi möödub kiiresti.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456