19. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korduma kippuvad küsimused

Väljavõte ajakirja Personali Praktik korduma kippuvatest küsimustest. Vastab tööinspektsiooni töökeskkonna konsultant Rein Reisberg.

Meil on tava korraldada korra aastas oma töötajatele kogu kollektiivi hõlmav üritus. See toimub meie ettevõtte saalis ja toidu tellime toitlustusfirmalt. Toitlustusfirma töötajad teenindavad meid saalis ja soovivad lisaks kasutada üht saali kõrvalruumidest, et toite ette valmistada. Millised on meie kohustused tööohutuses?

See on olukord, kus töökohal on samal ajal vähemalt kahe tööandja (teie ettevõtte ja toitlustusfirma) töötajad. Sellisel juhul tuleb mõelda töötervishoiu ja tööohutuse ühistegevusele. See tähendab, et tööandjad kooskõlastavad oma tegevuse, et vältida ohtlikke olukordi, ning teavitavad teineteist ja oma töötajaid või töökeskkonnavolinikke ohtudest, mis ühisel töökohal töötamisega võivad kaasneda, ja tagavad, et nende tegevus ei ohusta teisi töötajaid. Võib eeldada, et teie ettevõte on see, kes korraldab töid (annab toitlustusfirmale tellimuse, millal ja kuhu tuleb toite ja jooke serveerida), seega vastutab teie ettevõte ühistegevuse eest.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456