Uudised
Ainult tellijale

SAKSAMAA: paindlik tööaeg on tööturu puhver

Foto: Unsplash

Kurzarbeit ehk lühendatud tööaeg on üks Saksa majandusedu pante, kuid selle paindliku mehhanismi järjest laiem levik viimase aasta jooksul on märk riigi majanduse probleemide süvenemisest. Möödunud aastal oli majanduskasv aeglane, kuid kardetud langus jäi õnneks tulemata.

Töötajate jaoks tähendab lühendatud tööaeg vähem tööd ja vähem palka. Ettevõtted hoiavad meetme abil kulusid kokku, aga töötajad ei kaota raskuste ilmnemisel kohe töökohta. Kui nõudlus taas suureneb ja tellimused taastuvad, on ettevõttel oskuslik tööjõud ootevalmis ja uute töötajate värbamisvajadus ja -kulu ei pidurda kasvu. Kui poleks tööaja lühendamise võimalust ametivõimude loal, peaks töötajad koondama. Töötajate hoidmine on tööandjatele ehk tähtsamgi kui töötajatele endale, sest paljudes sektorites on oskusliku tööjõu leidmine väga raske.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • lugeda kõiki lukus lugusid, valdkonna arvamusliidrite artikleid ja intervjuusid
 • ligipääsu põnevatele kogemuslugudele ja palga TOPi artiklitele
 • ülevaate raadiosaadete ja ürituste ettekannete kokkuvõtetest
 • aastatellimuse puhul Personali Praktiku paberväljaande
 • kord nädalas ilmuva personaliuudised.ee uudiskirja
 • Jaga lugu:
  PERSONALIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad personali uudised igal nädalal enda postkasti.

  Personaliuudised.ee toetajad:

  Kai Miller
  Kai MillerPersonaliuudised.ee juhtTel: 5330 5136
  Cätlin Puhkan
  Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700