Autor: Mailiis Ploomann • 30. november 2020

Kuidas töötajaid võimustada ehk Millega algaja juht ämbrisse astub | 1. osa

Tootmistsehhis oli brigadiri ülesanne jälgida, et töötajad teeksid kokkulepitud toiminguid piisavalt efektiivselt. Infoühiskonna pigem meritokraatses juhtimiskorralduses oli juht aga vahest kõige oskuslikum ja targem õigete vastuste puhul. Tänasest edasi on juhi roll oma inimesi eelkõige võimustada iseseisvalt õigeid otsuseid vastu võtma.
Elisa telekomiteenuste valdkonna juht Mailiis Ploomann
Foto: Jake Farra

Töösuhte alguses võib juht olla loomulikult pigem mentor või sisuline nõuandja, ent see aeg saab ühel hetkel läbi. Seda umbes sellel hetkel, kui mõlemad pooled tunnevad, et nüüd on sisseelamisperiood läbi ja algab kauaoodatud produktiivse töösuhte faas. Seda hetke ootavad tegelikult kõik. Nii teie kaks kui ka kõik kolleegid ja koostööpartnerid ümberringi, sest just selles faasis olevate töötajatega muudetakse maailma, tõstetakse ettevõtte kasumlikkust ja väärtust ning luuakse lahendusi, mis konkurente kadedusest oma töötajate peale n-ö karjuma paneb.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456