Autor: Dana Ihsanova, Rödl & Partner Advokaadibüroo jurist • 15. aprill 2021

Vaktsiinist keeldumine – millised on töötaja ja tööandja võimalused

Alates 24. novembrist 2020 kuulub COVID-19 bioloogiliste ohutegurite kolmandasse ohurühma. Eelmise aasta lõpus alustati Eestis koroonaviiruse vastu vaktsineerimisega. Vaktsineerimise võimaldamine on üks meetmetest töökeskkonna ohutuse ja töötaja tervise säilimise tagamiseks, kuid mis võimalused on töösuhte pooltel juhul, kui töötaja siiski keeldub vaktsiinist?
Foto: Liis Treimann

Tööandja kohustus on tagada töötajale ohutud ja tervist hoidvad töötingimused. Kõikide tööde korral, kus esineb bioloogiliste ohuteguritega kokkupuute oht, tuleb tööandjal teha riskianalüüs. Enamikul juhtudel puutub töötaja kokku teiste inimestega, seega kokkupuude bioloogilise ohuteguriga on mingil määral alati olemas. Millised abinõud on konkreetses töökeskkonnas vajalikud, on iga tööandja otsustada.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456