Autor: Personaliuudised.ee • 24. jaanuar 2022

Uuring: tehnoloogiaettevõtted lahkuvad Eestist, kui nad ei leia töötajaid

Kuni tehnoloogiaettevõtted saavad Eestis kasvada tööjõudu Eestisse palgates, kasvavad nad siin, kuid kui töötajaid pole võimalik kohalikult tööjõuturult leida või Eestisse tuua, on ettevõtjad sunnitud kolima mujale, selgus Startup Estonia ja Eesti Rakendusuuringute Keskusega CentAR tehtud uuringust iduettevõtjate seas,
Startup Estonia juht Eve Peeterson.
Foto: Erakogu

Startup Estonia juht Eve Peeterson tõi välja, et kaardistuse eesmärk on mõista, mida saab Eesti riigina teha, et hoida tehnoloogiaettevõtete peakontoreid Eestis ning et iduettevõtted siit ei lahkuks. “Meie huvi on hoida ettevõtteid Eestis, et inimestel oleks atraktiivsed töökohad ja võimalus end teostada. Muidugi tähendavad kohalikud ettevõtted ka otsest tulu riigile läbi tööjõumaksude ning kaudset tulu tänu ettevõtluskeskkonna paranemisele, mis lihtsustab uute ettevõtete rajamist ja investorite kaasamist ning tekib positiivne mõjuring, mis aitab ettevõtetel kodumaal kiiresti kasvada,” sõnas Peeterson.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456