Autor: Personaliuudised.ee • 28. aprill 2022

Heikki Mäki: sõjapõgenikud pole kohalikke inimesi töötuteks jätnud

Finesta tegevjuht Heikki Mäki kinnitab, et ühest küljest jätab sõda majandusele ja sellega kaasnevalt ka tööjõuturule kindlasti jälje. “Teisest küljest ei ole me ligilähedalgi olukorrale, kus oleks ukrainlaste tõttu kohe töökohad otsa saamas,” lisas ta käesoleva aasta I kvartali tööjõuturu suundi iseloomustades.
Finesta tegevjuht Heikki Mäki.
Foto: Finesta

Heikki Mäki sõnul on sõda eelkõige mõjutanud tööandjate tegevust. “Meil on olnud järjest mitu kriisi ja sõda on nüüd omakorda järgmine. Hinnatõus algas juba enne sõda, kasvasid nii energia- kui ka toormehinnad ja Venemaa sissetung Ukrainasse andis omakorda mõlemale probleemile hoogu juurde,” tõdeb Mäki. Tema sõnul on alanud ümberstruktureerimised - need ettevõtjad, kel asusid tootmisüksused emmas-kummas sõjas osalevas riigis, otsivad võimalusi need mujale kolida. “Lisaks on ka Hiina üha halvema ettevõtluskeskkonnaga riik, eelkõige kui räägime sealsest koroonapoliitikast,” täiendab Mäki,

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456