Autorid: Kristjan Kurg, Jane Suu • 5. august 2022

Koroonakriisi võitjad ja kaotajad: vaata, kes kõige rohkem koondas ja värbas

Vaieldamatult kõige enam hundipasse jagas koroonakriisi ajal Tallink. Kui veel 2019. aastal töötas ettevõttes üle 7200 inimese, siis eelmise aasta lõpuks oli neist alles jäänud 4360. Kahe aastaga kadus 40 protsenti tööjõust, kirjutab Äripäev.
Tallinki nõukogu liige Toivo Ninnas (vasakul) ja juhatuse esimees Paavo Nõgene. Ettevõte oli koroonaperioodi suurim koondaja.
Foto: Andras Kralla

Samas viis kulude kokkuhoid juba eelmisel aastal Tallinki taastumiskursile. Kuigi võrreldes 2019. aastaga kukkus ettevõtte 75 miljoni eurose kasumi pealt eelmisel aastal 37 miljoni eurosesse kahjumisse, siis 2020. aastal oli seis veel palju mustem. Esimesel koroona-aastal jäi Tallink 93 miljoni euroga kahjumisse. Tallinki juht Paavo Nõgene on öelnud, ta plaanib vaatamata väiksemale reisijate arvule ettevõtte sel aastal kasumisse viia.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456