Autor: Personaliuudised.ee • 9. august 2022

Välismaale tööle suunduvad noored eelistavad suurlinnu ja turismikeskusi

Välismaal töötamine on suurepärane võimalus saada töökogemusi teisest riigist. “Tänapäeval pole sugugi haruldane ka see, kui inimene teeb lühiajalist tööd erinevates riikides,” räägib tööjõurendi ja värbamisettevõtte Finesta ekspert Kerli Kadak.
Värbamisekspert Kerli Kadak.
Foto: Kristian Kruuser

Töökultuur on aja jooksul tublisti muutunud. Kui kunagi sooviti olla aastaid ühel samal töökohal, siis nüüd on täiesti olemas ka sellised sihtrühmad, kes eelistavadki hooajalist tööd ja lähevad selleks hea meelega välismaale. "Üks suurem grupp sealt on 18-25 aastased noored, kes pole veel jõudnud selgusele, mida nad elus õppida ja teha tahavad. Neil pole veel peret ja pangalaenu, nad tahavad maailmas ringi vaadata, kuid samas tuleb ennast ka üleval pidada,” selgitab Finesta tööjõu rendiosakonna juht Kerli Kadak lisades, et lühiajalised tööotsad võimaldavad noortel katsetada, mis neile sobib, mis mitte. “Need, kel on juba lapsed ja kodu, soovivad pigem stabiilsust,” ütleb Kadak.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456